Vi utmanar SD på en debatt om vinsterna i välfärden

Vinster i välfärden, fri etableringsrätt, riskkapitalbolag som plockar pengar ur vår gemensamma kassa – så ska det inte vara. Välfärdens resurser ska gå till välfärden. Inte till övervinster. Pengarna ska användas där de behövs. 

Den 7 juni ska riksdagen besluta om vinstbegränsningar inom välfärdssektorn. Socialdemokraternas ställningstagande är tydligt. Inga övervinster ska få göras på bekostnad av våra äldre eller våra skolungdomar.

Sverigedemokraterna har svängt i frågan. Från att gå till val på att begränsa vinsterna i välfärden har SD nu sagt att de tänker rösta emot regeringens förslag och fortsatt tillåta vinster i välfärden.

Det är dags att SD visar sina väljare var de står i frågan och varför de väljer att agera för fortsatt vinstjakt. Vi socialdemokrater utmanar nu Sverigedemokraterna på debatt i Östersund lördagen 2 juni. Vi vill debattera frågan om en trygg välfärd, fri från övervinster.

Spelreglerna är enkla – vi bestämmer plats tillsammans mer er, vi bestämmer moderator tillsammans med er, vi debatterar en för väljarna viktig fråga och vi håller debatten i Östersund 2 juni klockan 13. Från socialdemokraterna ställer Anna-Caren Sätherberg, distriktsordförande, upp. Vem skickar ni?

facebook Twitter Email